Om Nordic Property Search

Nordic Propertysearch AB (publ) ”NPS” grundades 2016 med syftet att dela upp bostadsmarknaden i nischer (specifika områden) baserat på bostadstyp och livsstil för de boende.

Bakgrund

Syftet var att hjälpa fastighetsmäklare och köpare/säljare av bostäder att på ett tydligare och enklare sätt än via klassiska radannonser, som varit den dominerande metoden, köpa och sälja en bostad. NPS är den första- och hittills enda aktören som nischat (delat upp) bostadsmarknaden via sina två bo- stadsportaler Sjö- & Fjällhem.se samt Solhem.se.

NPS digitala plattform är uppkopplad mot samtliga mäklarsystem som finns på marknaden, vilket NPS och Hemnet är ensamma om i Sverige för tillfället. Bolaget har en toppmodern digital plattform, och har ingått avtal med de största mäklarkedjorna i Sverige som Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling, Länsförsäkringar, Skandiamäklarna, Mäklarhuset med flera. Produkterna är i dag etablerade i samtliga mäklares dagligt använda mäklarsystem.

NPS har besökt ett oräkneligt antal mäklarkontor både i Spanien och i Sverige, inklusive kedjornas huvudkontor och vet att kontoren önskar och väntar på att NPS genomför en kraftfull expansion av koncept. Efter lanseringen i Sverige står internationell expansion på agendan. Som en del i Bolagets expansionsplaner ingår även en notering av NPS aktier på First North Growth Market eller motsvarande lista under 2023–2024. Tidpunkten för den planerade noteringen har valts med omsorg för att NPS skall ges tid att kommersiellt utvecklas på ett sådant sätt som ledning och ägare önskar.

Affärsidé

Bolagets affärsidé är att via en digital, egenutvecklad och segmenterad (specialiserad) bostadsplattform - erbjuda mäklare av bostäder med specifika lägen, ett fönster mot kunderna för att på effektivast möjliga vis sälja de bostäder man erbjuder till presumtiva kunder.

Styrelsen

Styrelsen

Från vänster: Niclas Larsson - VD, ledamot, Björn Bigander - Ledamot, Ninna Engberg - Ordförande, Mikael Asp - VVD, ledamot, Lars Östblom - Ledamot

Våra varumärken

Sjöhem 1

Kompassen till ditt drömboende

Sveriges första och enda bostadsportal nischad på Sjö, Hav och Fjäll. Sjö- och Fjällhem riktar sig mot köpare och säljare på bostadsmarknaden som har en livstil och intresse kopplat till dessa områden.

Solhem 1

Hitta ditt nästa boende i Spanien förmedlade av endast svenska mäklare

Vi gör det enklare för dig som spekulant i Spanien att hitta ditt drömboende då vi samarbetar endast med svenska mäklare på plats. Läs om områdena och hitta den plats som bäst passar er livsstil.

Styrelse & ledande befattningshavare

Ninna
Ninna Engberg
Styrelseordförande

Född 1962. Medverkade bland annat till noteringen av Sensori AB på NGM Nordic MTF. Ninna var tidigare VD för Stockholm Globe Arenas under 8 år, affärsutvecklingschef på TV4-Gruppen, sponsringsansvarig SVT, VD RTL samt annonschef på Dagens Nyheter. Direkt ägare till 211 516 aktier i Bolaget.

Niclas
Niclas Larsson
Ledamot och VD

Född 1975. Medgrundare av Nordic Propertysearch AB (publ). Niclas har tidigare innehaft poster som försäljningschef och VD för Emporium Partners AB samt som b2b-försäljare hos amerikanska Partminer. Niclas har en magisterexamen i ekonomi med dubbla inriktningar; marknadsföring och redovisning. Direkt ägare till 1 566 290 aktier i Nordic Propertysearch AB (publ).

Micke
Mikael Asp
Ledamot och Vvd, marknadschef

Född 1978. Medgrundare av Nordic Propertysearch AB (publ). Mikael har tidigare drivit sälj- och eventbolaget Venuevent, arbetat som försäljningschef på Göransson Arena samt också arbetat med försäljning inom bland annat Helly Hansen och Spendrups. Direkt ägare till 1 566 290 aktier i Nordic Propertysearch AB (publ).

Björn
Björn Bigander
Ledamot

Född 1976. Försäljningsansvarig på Quantcast, ett av världens största bolag inom datahantering- och analys av användardata på internet. Björn är också medgrundare av AdPerformance AB som köptes av Quantcast 2014 och har tidigare varit verksam inom Microsoft Advertising och där jobbat med online marknadsföring. Björn bidrar i styrelsen med sitt djupa kunnande inom digital marknads- föring och optimering. Indirekt ägare till 107 561 aktier i Nordic Propertyserach AB (publ), genom bolag.

Lars
Lars Östblom
Ledamot

Född 1978. Verksam som mäklare och franchi- setagare och äger och driver två av de mest framgångsrika Husman Hagberg-kontoren i Stockholm. Ett beläget i Vasastan samt ett på Östermalm. Lars bidrar i styrelsen med värdefull kompetens inom mäklarbranschen och har bland annat medverkat till utvecklingen av Bolagets koncept gentemot mäklare. Lars innehar en magisterexamen i ekonomi samt är utbildad fastighetsmäklare. Indirekt ägare till 135 364 aktier i Nordic Propertysearch AB (publ), genom bolag.

Nordic Property Search Logotype

Kontakt

Högbovägen 45
811 32 Sandviken
Sverige

+46 704914803
info@nordicpropertysearch.se